Калиманци

  во

  Од претходните владеења на СДСМ добро ни е познато какви „успеси“ има постигнато оваа партија во енергетиката. Еве за почеток да напоменам неколку: Во 1993год. ...
  сите 43 | | | веќе видена

  Зголемен број на влекачи во каменичкиот регион. Влекачите биле забележани во атарот на селата Саса и Луковица, од кои, како што информираат жители на селата, ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Добар ден. Денеска со моите теренски активности бев во општина Свети Николе, пред се. Го посетив населеното место Црнилиште каде што направив увид во системот ...
  сите 32 | | | веќе видена

  Го посетив населеното место Црнилиште каде што направив увид во системот за наводнување во тој регион и она што можев таму да го воочам е дека иако водата е во ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Живеат на само неколу метри од браната Пишица, а стоката и нивите им се жедни за вода. Околу две година се чека на технички прием на малата акумулација, ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Корона кризата ја зголеми цената на белиот ориз на светскиот пазар. Тоа е добра вест и за производителите зашто оризот се откупува за 60 денари по килограм или ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Сметаат дека проблемите на терен во моментов, како што се руинираните системи за наводнување, ненавременото санирање и пуштањето на водата низ каналите ќе се ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Земјоделските здруженија бараат новиот парламентарен состав да донесе нов закон за водостопанство. Сметаат дека проблемите на терен во моментов, како што се ...
  сите 21 | | | веќе видена

  Со маски на лице и почитување на препораките земјоделците се на нивите. Пролетната сеидба е во тек. Кочанско поле почна да се полни со вода како подготовка за ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Зголемена бактериолошка загаденост на водата од јавните извори и водоводи во три села во општина Виница, покажале најновите испитувања што ги направиле стручни ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Водостопанската подружница „Брегалница“ од Кочани денеска ја пушти водата во каналите на хидросистемот со што официјално ја почна овогодишната наводнителна и ...
  | | веќе видена

  Водостопанската подружница „Брегалница“ од Кочани денеска ја пушти водата во каналите на хидросистемот со што официјално ја почна овогодишната наводнителна и ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Водостопанската подружница „Брегалница“ од Кочани денеска ја пушти водата во каналите на хидросистемот со што официјално ја почна овогодишната наводнителна и ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Според утврдениот план за наводнување од хидросистемот „Брегалница", површините што ќе бидат засеани со ориз се намалени за околу една третина во споредба со ...
  сите 4 | | | веќе видена