Ерусалим

  во

  Во ерусалимскиот манастир посветен на Св. Марија Магдалина, односно во самата пештера која во христијанскиот свет е поврзана со последните денови од телесното ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Дарко ЈАНЕВСКИ Иако кај христијаните е вкоренето мислењето дека сржта врз која е изградена нивната вера - воскреснувањето на Исус - се наоѓа во четирите ...
  сите 4 | | | веќе видена

  „Охрид сме сите ние“ коментар на македонската писателка Кица Барџиева-Колбе. Охриднет го пренесува во целост: -„При секоја посета Охрид го доживувам како ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Денес загубените апокрифни „Дела Павлови“, напишани веројатно околу 160 година и веројатно базирани на преданија на римските христијани, детално опишуваат што ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Себастијан Абреу е познат како еден од оние фудбалери кои едноставно не може долго да останат во еден клуб. Популарниот Лудак потпиша за екипата на Бостон ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Подготвил: Дарко ЈАНЕВСКИ Фрагмент од Евангелието по Петар Евангелието во кое се тврди дека е напишано од апостол Симон Петар, „Евангелието по Петар“ е ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Израел е чудна и чудесна земја. Современа и ориентална во исто време, модерна и рурална. Во неа се испреплетува сегашноста, но и минатото на човештвото. Ветена ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Руската православна црква развива план за изградба на сопствен Ватикан за кој се потребни околу две милијарди долари, објави рускиот сајт “Ведомости” во ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Руската прославна црква развива план за изградба на сопствен Ватикан за кој се потребни околу две милијарди долари, објави рускиот сајт “Ведомости” во ...
  сите 6 | | | веќе видена