Далмација

  во

  Силната бура со удари на ветар и опд 150 км/час корнеше големи дрвја , носеше предмети и гранки, уриваше автобуски постојки ...  Поради силните удари на ветар ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Изненадувачки силна бура дува на поширокото подрачје на Сплит, каде оркански удари на ветрот достигнуваат брзина од 122 км/ч, а во подвелебитскиот канал дури ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Ветар со брзина од 95 километри на час, попладнево дуваше во Скопје, кои донесоа лисја, паднати дрва и гранки по улиците на главниот град. Од УХМР најавуваат ...
  сите 50 | | | веќе видена

  Никој од надлежните во државата официјално не се изјасни за тврдењата од Белград дека „најмалку проблеми треба да има со Македонија, бидејќи, според договорот, ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Мајка од Макарска, Хрватска, била повика од професорите да патува до Прага за да си го земе синот кој се опијанил на матурската екскурзија. Како што пишува ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Мајка од Макарска, Хрватска, била повика од професорите да патува до Прага за да си го земе синот кој се опијанил на матурската екскурзија. Како што пишува ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Мајка од Макарска, Хрватска била повика од професорите да патува до Прага за да си го земе синот кој се опијанил на матурската екскурзија. Како што пишува ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Мајка од Макарска, Хрватска, била повика од професорите да патува до Прага за да си го земе синот кој се опијанил на матурската екскурзија. Како што пишува ...
  сите 13 | | | веќе видена

  Регионот е во шок откако во хрватските медиуми се објави веста дека две млади момчиња се пронајдени мртви во нивниот автомобил среде шума во Задар. Станува ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Регионот е во шок откако во хрватските медиуми се објави веста дека две млади момчиња се пронајдени мртви во нивниот автомобил среде шума во Задар од страна на ...
  сите 12 | | | веќе видена