Боко

  во

  – Донатори од целиот свет на конференција во Берлин ветија дека ќе дадат уште две милијарди долари за земјите од регионот на езерото Чад во Африка. Ветените ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Донатори од целиот свет на конференција во Берлин ветија дека ќе дадат уште две милијарди долари за земјите од регионот на езерото Чад во Африка. Ветените ...
  сите 5 | | | веќе видена

  По низа години, конечно „Сплитско лето“ доби полнокрвна амбиентална театарска претстава, Есхиловата „Орестија“, која премиерно во режија на Дејан Пројковски ...
  сите 17 | | | веќе видена

  Меѓу тоните бетон и метал урнати од надвозникот спасувачите во Џенова продолжуваат да бараат преживеани. Трагедијата која се случи однесе 42 животи, од кои ...
  сите 124 | | | веќе видена

  Министерството за надворешни работи на Косово изрази вознемиреност поради информациите кои ги објавија, како што нагласува, кредибилни меѓународни организации, ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Косовското министерство за надворешни работи изрази вознемиреност поради, како што велат, извештаите за тоа дека оружје произведено во Србија завршувало во ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Косовското министерство за надворешни работи изрази вознемиреност поради, како што велат, извештаите за тоа дека оружје произведено во Србија завршувало во ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Нигериската џихадистичка организација Боко Харам оперира во сите земји од зоната кај езерото Чад (Нигерија, Чад, Камерун, Нигер), каде што изведува смртоносни ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Министерството за надворешни работи на Косово изрази вознемиреност поради информациите кои ги објавија, како што нагласува, кредибилни меѓународни организации, ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Министерството за надворешни работи на Косово изрази вознемиреност поради информациите кои ги објавија, како што нагласува, кредибилни меѓународни организации, ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Министерството за надворешни работи на Косово изрази вознемиреност поради информациите кои ги објавија, како што нагласува, кредибилни меѓународни организации, ...
  сите 16 | | | веќе видена