Алцхајмерова

  во

  За потребите на ново национално клиничко тестирање во САД моментално во над 30 града се регрутираат луѓе со Алцхајмерова болест на возраст од 50 до 85 години ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Најновата студија покажала дека ако треба нешто да запамтите, тогаш нацртајте го и нема да имате проблем. Еве на кој начин функционира тоа. Според најновите ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Поради своето значење, витаминот Д, во списокот на Светската здравствена организација се вбројува во листата на есенцијални лекови. Него го нема во поголемиот ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Денес многу од младите, за жал, сметаат дека читањето книга е хоби само на интровертните, слабите и асоцијалните луѓе. Меѓутоа, тие се во голема заблуда затоа ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Според научниците, сокот од калинка има три пати поголем антиоксидантен капацитет од истата количина на зелениот чај или црвеното вино. Калинката е едно од ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Според научниците, сокот од калинка има три пати поголем антиоксидантен капацитет од истата количина на зелениот чај или црвеното вино. Калинката е едно од ...
  сите 9 | | | веќе видена

  Според научниците, сокот од калинка има три пати поголем антиоксидантен капацитет од истата количина на зелениот чај или црвеното вино. Калинката е едно од ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Според научниците, сокот од калинка има три пати поголем антиоксидантен капацитет од истата количина на зелениот чај или црвеното вино. Калинката е едно од ...
  сите 19 | | | веќе видена

  Ден Буетнер проучувал пет места ширум светот кадешто жителите се познати по долговечноста: Окинава во Јапонија, Никоја во Костарика, Икарија во Грција и Лома ...
  сите 5 | | | веќе видена