Сообраќајот на патиштата низ Источна Македонија во зимски услови

Техничкиот раковдител на ЈП „Македонија пат“ од Штип Кире Коцев вели дека проблемите можат да се појават доколку повторно се појави силниот ветар на патните павци Велес-Штип кај Сарамзалино и на патниот правец Штип-Кочани меѓу селата Долни Балван и Крупиште, каде што возачите возат покрај снежни ѕидови високи и над три метри. – Машините ни се континуирано на терен и ги чистат патиштата од новите ...

⇐ DailyКурир ⇒