Норвешка е најсреќна земја во светот, Македонија 92 место од 155 држави

Кога македонските граѓани замислуваат скала на која првото скалило е најлошиот, а 10-тото скалило најдобриот можен живот за нив, тие просечно избрале дека се некаде на средината. Со резултат од 5,175, Македонија се најде на 92-то место во светот, во конкуренција на 155 држави, според Светскиот извештај за среќа за 2017 година на Обединетите Нации. Од земјите во регионот, посреќни од Македонија се ...

⇐ DailyРадио МОФ ⇒