Имунолошките испитувања во Козле отсега ќе бидат готови за еден час

Со новиот имунолошки анализатор, вреден 2,5 милиони денари, лабораториските анализи за кратко време ќе бидат во рацете на докторите, што ќе значи брза дијагноза и навремено лекување на дечињата. Резултатите од имунолошките испитувања кај децата кои се лечат во Детската болница Козле отсега ќе бидат готови за неполн час. За родителите тоа ќе значи крај на агонијата кога и по десет дена чекаа да ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒