ЕЛЕМ склучи нова зделка со Трансмет на Сеад Кочан, додека за него имаше потерница

Машинеријата на команијата „Трансмет“ на осомничениот бизнисмен Сеад Кочан повторно ќе работи за државната компанија ЕЛЕМ, а машините ќе одат во РЕК Битола. Државните електрани склучиле договор вреден 2,5 милиони евра со повеќе фирми, од кои „Трансмет“ добила околу 150 илјади евра. Договорот меѓу ЕЛЕМ и „Трансмет“ е склучен во време кога Кочан беше надвор од државата и за него имаше распишано ...

⇐ Daily24 Вести ⇒