„Добрососедски“ изјави не само за внатрешна употреба

Архивска фотографија - Средба на министрите за надворешни работи на Македонија и Србија Никола Попоски и Ивица Дачиќ Остри изјави за вршење притисок и наменети за внатрешната јавност или користење на слабоста на Македонија. Шефот на српската дипломатија се покаја за признавањето на Македонија, а неговиот албански колега го користи терминот Славомакедонци. Изјавите на соседите, кои ја задираат и ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒