Патување без збогум

Во една иста ваква ноќ, во подрумскиот дел на Трговскиот центар, во агонијата на својата беспомошност и чувството на отфрленост, почина безимен бездомник. Замина од овој свет, понесувајќи го со себе само непреболот што не имал и гневот насобран во него, од сознанието за нашето безчуствие. Замина изнемоштен, напуштен, премрзнат и гладен. Се збогува со животот, отфрлен, во епицентарот на ...

⇐ DailyБриф ⇒