ЕЛЕМ продолжува да увезува струја

АД ЕЛЕМ распиша нов оглас за увоз на струја. За 14 и 15 јануари бара 7.200 мегават часови електрична енергхија а за периодот од 16 до 22 јануари уште 20.160 мегават часови. Цената по која ќе се набават потребните количини ќе се знае утре но се очекува трошоците да бидат пониски во споредба со увозот направен во последните два дена поради стабилизирање на цените на европските берзи каде еден ...

⇐ DailyТелма ⇒