Словенија го ограничува количеството трансмасни киселини во прехранбените производи

5 копии

Кондиторските и пекарските производи коишто се продаваат на словенечкиот пазар во иднина не смеат да содржат повеќе од два отсто трансмасни киселини од ...
| | веќе видена | слични

Освен што се превкусни, веројатно веќе знаете дека ф’стаците се и многу здрави. Тие го подобруваат кардиоваскуларното здравје и метаболизмот, го намалуваат ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Ако сакате да останете здрави, имајте на ум дека ѓумбирот е состојка на која мора да обрнете внимание. Богат е со калиум и манган, и одговорен е за правилна ...
| | веќе видена | слични

Болките во коските и зглобовите можат да бидат неподносливи, а со овој проблем денес се соочуваат голем број на луѓе. Поради многу фактори, нашите коски ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

18 ноември 2018 Почитувани, Миле Јанакиески и Кирил Божиновски се жртви на политичкиот прогон и терор, но и одмазда, во контекст на покривањето на грешките на ...
сите 408 | | | веќе видена

Во текот на денов територијата на државава подпадна под најавениот Медитерански циклон ОЛИВИЈА и истиот условува врнежи од снег на повеќе места каде е ...
сите 130 | | | веќе видена

На синоќешниот говор во Гостивар, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ , Христијан Мицкоски го обвини премиерот Зоран Заев дека води политички терор против опозицијата. Тој ...
сите 285 | | | веќе видена

Има правен основ Македонија да побара екстрадиција од Унгарија на поранешниот премиер Никола Груевски, а тоа е Европската конвенција за екстрадиција, велат од ...
сите 212 | | | веќе видена

За гасификацијата за следна година се предвидени близу две милијарди денари, (околу 30 милиони евра) одговори премиерот Зоран Заев, на прашање на „ Мета “ ...
сите 231 | | | веќе видена

Во недостаток на официјални информации од македонските, но и од унгарските власти, регионалните и европските медиуми продолжуваат со шпекулации за бегалецот ...
сите 366 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Словенија го ограничува количеството трансмасни киселини во прехранбените производи

Од:
До кого (е-маил):
Порака: