NASA нема доволно средства да испрати луѓе на Марс!

„Влезот во атмосферата на Марс, патувањето и спуштањето е голем предизвик за нас“, истакнаа од NASA. NASA си ја олесни душата и јавно соопшти дека е шворц, барем кога станува збор за праќање луѓе на Марс. Вселенската агенција и натаму ќе се стреми кон таквиот план, но во скора иднина Црвената планета ќе остане недостапна за нив. „Не можеме да пратиме луѓе на Марс, а причината е буџетот кој ни е ...

⇐ DailyUSB.mk ⇒