Алатка за лажните вести: Моќта на технологијата во едно видео...

Технолошкиот напредок се движи со застрашувачка брзина, а ова видео најдобро демонстрира до каде може да стигне технологијата и како лесно можат да се направат лажни вести. Истражувачи од Универзитетот во Вашингтон развија технологија која што користи технологија за компјутерско „учење“ за да ги совлада движењата на лицето, а потоа да произведе многу автентична аудио снимка. Со други зборови, ...

⇐ DailyТочка ⇒