ИДНИНАТА СТИГНА: Тие се возат во воз на ветер

Холандија планира сите нејзини возови да се движат со помош на ветер, односно на струја од ветер. Земјата користи енергија од обновливи извори веќе долга низа години, но цела та и е својата цела железничка мрежа од преку 2600 километри да ја префрли на еко фарми. Иако изгледа како да оди се по план, државата сега сака тој процес да заврши пред планираното. „Целта била од јануари следната година ...

⇐ DailyФактор ⇒