Армијата го гаси пожарот во Макарска

Туристи од три хотели на Макарската ривиера, „Јадран“, „Нептун“, „Тамарис“, и дел од жителите се евакуирани поради пожар во Горњи Тучепи, додека 300 пожарникари, 150 војници и четири канадери втор ден се обидуваат да ја изгаснат огнената стихија.Проценуваат дека ќе биде исклучително тешко да се совлада пожарот во текот на денот, но истакнуваат дека нема повредени.Сообраќајот на државниот пат ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒