Улицата ја има во планот, но Центар ќе ја стопира изградбата со жардиниери

Со поставување клупи, корпи и жардиниери, градоначалникот на Центар, Андреј Жерновски, ќе ја спречува изградбата на улицата на кејот 13 Ноември, иако инвеститорот „Дивелоп груп“ веќе има градежна дозвола за нејзина реализација, издадена од Град Скопје. Улицата ја има и во урбанистичкиот план „Мал ринг“, потврди раководителот на инспекциските служби во Општина Центар, Kочо Стојчевски, наспроти ...

⇐ DailyДневник ⇒