Наместо улица, покрај Вардар ќе има дрвја и зеленило

Советниците на општина Центар со 12 гласа „за“ донесоа одлука за изглед на градба, пешачки улици и патека на кејот „13 Ноември“, на потегот од улицата Филип Втори Македонски до објектот на Телеком.Како што соопшти општина Центар, на овој потег нема да се гради улица и според програмата на општината ќе биде поставено зеленило, клупи, чешми и жардиниери со дрвја кои би имале функција на ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒