Плаошник

  во

  Скафандерите фрчеа на Марсовото небо, а потоа одлетаа во бескрајот на вселената. Ние сите сме ја изгубиле свеста, а кога се освестивме, бевме во сондата покрај ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Собранието преку Комисијата за култура на 30 јули лани ѝ дало препораки на Владата да се прогласи времен мораториум на сите градежни активности во Охридскиот ...
  сите 23 | | | веќе видена

  Охрид, 4. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Православните верници, според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска го прославуваат денот на Св. апостол ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Дваесет и петгодишниот битолчанец Александар Здравковски, кој магистрирал Економија и бизнис на „Еразмус Универзитетот“ во Ротердам, моментално работи во ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Во поставката се изложени најрепрезентативните наоди од последните истражувања на Самуиловата тврдина и Плаошник Повеќе од 700 антиквитети првпат се изложени ...
  сите 5 | | | веќе видена

  Почина проф.д-р Никола Бошале, еминентниот познавач на Охрид, негов хроничар и неуморен промотор, проф.д-р Никола Бошале во 2017 год беше добитник на ...
  сите 2 | | | веќе видена

  Куќата на Робевци ги отвори портите со целосно обновен ентериер и нова етнолошка поставка.Музејот еден од најпрепознатливите белези на охридската староградска ...
  сите 2 | | | веќе видена

  За прв пат Охрид доби целосна етнолошка поставка во рамките на Музејот Куќата на Робевци. Збогатена е богата постоечка збирка од археолошки артефакти со над ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Со низа манифестации, Охрид достојно го слави Св.Климент-Патронот на градот. Чествувањата на Патронот на Охрид, Свети Климент Охридски, утрово започнаа со ...
  сите 12 | | | веќе видена

  Свети Климент е нашиот прв учител, прв оригинален словенски писател, прв словенски епископ и основоположник на Првиот словенски универзитет и Првата словенска ...
  сите 23 | | | веќе видена