Евангелос Венизелос

  во

  Македонски манифест навреме укажа дека Европа ниту имала ниту има намера да нѐ прими. Нејзините намери очигледно се поинакви, да го заокружи Букурешкиот ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Проширувањето на користењето на новото име на државата, Република Северна Македонија за внатрешна употреба веројатно ќе се одложи, поради недобивањето на датум ...
  сите 157 | | | веќе видена

  Националниот празник Денот на македонската револуционерна борба, или популарно Денот на ВМРО, се одбележува денеска како неработен ден. На денешен датум во ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Шефот на македонската Влада, Зоран Заев, денеска пред новинарите рече дека на крајот на декември ќе биде одлучено кој ќе биде техничкиот премиер кој ќе го ...
  сите 143 | | | веќе видена

  Продолжува реализацијата на Преспанскиот договор – уверува премиерот, Зоран Заев кој новинарите денеска го прашаа како ја коментира вчерашната изјава на екс ...
  сите 217 | | | веќе видена

  По недобивањето датум за преговори со ЕУ, дел од Преспанскиот договор веќе не важи. Според член 1 став 10 од овој Договор, во случај на непочнување преговори ...
  сите 86 | | | веќе видена

  Наспроти разочарувањето со одлуката на одредени европски лидери да не се почнат пристапни преговори со Северна Македонија, се чини дека политичките сили во ...
  сите 232 | | | веќе видена

  Откако датумот за отпочнување пристапни преговори со ЕУ за Македонија беше блокиран од Франција, дел од Преспанскиот договор веќе не важи. Според член 1 став ...
  сите 155 | | | веќе видена

  По недобивањето датум за преговори со ЕУ, дел од Преспанскиот договор веќе не важи. Според член 1 став 10 од овој Договор, во случај на непочнување преговори ...
  сите 152 | | | веќе видена

  Грчкиот весник „Катимерини“ во авторски коментар оценува дека со блокадата за стартот на преговорите со Македонија за членство во Европска унија е загрозен ...
  сите 600 | | | веќе видена

  Грчкиот весник „Катимерини“ во авторски коментар оценува дека со блокадата за стартот на преговорите со Македонија за членство во Европска унија е загрозен ...
  сите 224 | | | веќе видена

  Неотпочнувањето пристапни преговори со Северна Македонија повлекува доцнење на вистинската внатрешна употреба на сложеното име, изјави поранешниот лидер на ...
  сите 244 | | | веќе видена

  Неотпочнувањето пристапни преговори со Северна Македонија повлекува доцнење на вистинската внатрешна употреба на сложеното име, изјави поранешниот лидер на ...
  сите 691 | | | веќе видена