Протест на „За заедничка Македонија“ во Струмица

Не за Тиранската платформа, не за двојазичност, не за федерализација и разнебитување на Македонија испратија вечерва учесниците на протестот на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ што се одржа во Струмица. Говорниците ја истакнаа опасноста која, според нив, и се заканува на Македонија доколку се усвои и реализира платформата. Тој документ е наметнат од странство, а го загрозува ...

⇐ DailyСител ⇒