Продолжи судењето за кумановските настани

Спроведување на Рамковниот договор од Охрид. Ова, наводно била идејата на терористичката група која во мај 2015-тата во кумановската „Дива населба“ се судри со полицијата. Обвинетиот Сами Укшини тврдеше дека групата планирала да свика конференција за новинарите и да испрати порака до политичарите – ако целосно не се реализира договорот, таканаречената ОВК одново ќе биде мобилизирана. Укшини, ...

⇐ DailyМРТ ⇒