Подготовките за Водици привршуваат, температурата на водата исклучително ниска

Подготовките за одбележување на верскиот празник Богојавление-Водици се во завршна фаза. Членовите на Кординативното тело за организација на манифестацијата, денес, одржаа состанок со цел утврдување на последните активности пред настанот кој се очекува и годинава да го проследат голем број верници. - Подготовките течат во најдобар ред. На 19-ти јануари, на празникот Богојавление, богослужби ќе ...

⇐ DailyOhridNews ⇒