Матурантите заиграа во ист ритам

Матурска парада 2017-та година. Матурантите традиционално и оваа година, по 11-ти пат го одбележаа завршувањето на средното образование. По пристигнување на сигналот од Словенија, матурантите од повеќе градови од земјава и од Европа заиграа во ист ритам. Пред започнувањето на танцот „Квадрил“, матурантите положија заклетва за ненасилство и толеранција. Со „Матурската парада“ учениците се ...

⇐ DailyМРТ ⇒