Концерт на пијано и театарска претстава вечерва на „Охридско лето“

Триесет и третиот фестивалски ден на „Охридско лето“ носи две интересни содржини, концерт на пијано со маестро Лилја Зилберштајн за љубителите на класичната музика, како и театарската претстава „Јами идстрикт – најстарата нациија во светот за вљубениците во драмската уметност. Во катедралната црква „Света Софија“ од 20:30 часот соло концерт на пијано ќе одржи уметничката Зилберштајн, чии ...

⇐ DailyРадио МОФ ⇒