Денес стартува откупот на тутунот од годинашната реколта

Со отворање на вратите на еден од помалите откупувачи ,,Пашоски“ денес во земјава стартува откупот на тутунот од годинашната реколта.По вчерашниот состанок на претставници на Сојузот на тутунски здуженија и на откупувачите констатирано е дека се исполнети условите за старт на откупната кампања 1 месец пред законскиот рок 15-тти декември.Целата вест можете да ја прочитате на ММС.МК

⇐ DailyКанал 77 ⇒