Во романското книжевно списание „Литерадура“, во број 3 од февруари оваа година, е објавен кус избор од поезијата на поетесите Виолета Танчева-Златева и Ленче ...
сите 3 | | | веќе видена

По макотрпниот процес на реставрација во Италија, две драгоцени скулптури од сирискиот град Палмира, кои се спасени од уништување, наскоро ќе бидат вратени ...
сите 2 | | | веќе видена

Петтото издание на филмскиот фестивал „Let’s CEE“ ќе биде домаќин на индустриските денови на „Снимањето во Централна и Источна Европа и Австрија: Запознавање ...
| | веќе видена

Додека политичарите го наметнаа прашањето за двојазичноста како најгорлива тема, Блета зборува македонски со својата пријателка Фросина без никаков проблем, а ...
сите 2 | | | веќе видена

Националната установа „Завод за заштита на спомениците и музеј“ од Охрид работи на елаборати за ревалоризација на 10 објекти од профана архитектура на ...
сите 18 | | | веќе видена

next