-Јас мислам дека треба да работиме на градење на нови капацитети кои секако, нови капацитети зборувам за охридско струшкиот регион каде што тие 7000 легла ќе ...
сите 3 | | | веќе видена

Познатиот македонски драматург, режисер, дипломат и претседател на Охридската академија на хуманизмот Јордан Плевнеш, традиционално и за овие богојавленски ...
сите 24 | | | прочитана: 151 | веќе видена

Меѓу видните гости кои присуствуваа на покана на охридскиот градоначалник Бакрачески за време на богојавленските чествувања беше и првиот човек на Општина ...
| | веќе видена

На централниот охридски плоштад утре членовите на оркестарот „ХАУМ“ (Хумано акустична улична младина) во 14 часот ќе настапат за помош на охриѓанецот Трајан ...
сите 8 | | | веќе видена

Ниските температури во Тетово предизвикуваат дефекти во градската водоводна мрежа и прекини во водоснабдувањето. Од тетовската работна единица на „Водовод и ...
сите 8 | | | веќе видена

Јапонската поддршка во Охрид доаѓа преку амбасадата на Република Македонија во Токио. Како резултат на соработката во изминатите години се реализирани повеќе ...
сите 13 | | | веќе видена

Градоначалникот Никола Бакрачески, претседателот на Охридската академија на хуманизмот Јордан Плевнеш и директорот на ОСУ „Св. Климент Охридски“ Звонко ...
сите 21 | | | веќе видена

Управата за јавни приходи ( УЈП ) ги известува ДДВ обврзниците и сметководителите дека за определена група на ДДВ обврзници се доставени барања за информации ...
сите 2 | | | веќе видена

Општина Јегуновце во 2016 година реализираше приоритетни проекти предвидени во програмата за локалните избори 2013 година, со цел за создавање подобри услови ...
сите 2 | | | веќе видена

next