На врвот на оваа планина се наоѓа самостоен свет средновековен замок до којшто ве водат 900 скалила. Во замокот пак живеат помалку од 50 жители, а годишно го ...
сите 2 | | | веќе видена

Сицилија е еден од најубавите острови во Средоземното Море. Со безброј историско – културни споменици, овој остров ќе ве воодушеви со уникатната природа, ...
сите 3 | | | веќе видена

Узбекистан најверојатно ви е најпознат како една од оние држави кои завршуваат на „стан“. Веројатно не знаете многу работи за оваа земја, па поради тоа, со цел ...
| | веќе видена