Со десетина претстави, премиери во професионалните театри, но и маратон од студентски испитни претстави, во Македонија денеска ќе биде одбележен Светскиот ден ...
сите 60 | | | прочитана: 284 | веќе видена

– Додека ви се обраќам, јас не сум јас, не сум актерка, јас сум една од многуте луѓе благодарение на кои театарот постои. Тоа е и наша должност, но пред сè ...
сите 28 | | | веќе видена

По кратко боледување во саботата почина Нове Франговски (роден на 2 август 1939 година во Галичник), еден од најекспонираните претставници на средната ...
сите 42 | | | прочитана: 283 | веќе видена

Сликарката посочува дека поетот Драган Таневски препознал нешто во нејзините слики и добил инспирација за нив нешто и да и' напише Под наслов „Кој си ти“ во ...
сите 4 | | | веќе видена

Фото кино клуб „Козјак“ - Куманово по единаесети пат ги собра фотографиите на нашите и странските автори, на традиционалната меѓународна изложба на уметничка ...
| | веќе видена

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) продолжува со промоција на македонското наследство и за првпат ќе ја претставува Македонија на големиот ...
| | веќе видена

Дефинитивно пишувањето е мојата прва љубов и прва страст. Од пишувањето не се откажувам, а што ќе работам за да преживеам, уште не знам, вели младата писателка ...
| | веќе видена

Поетот Петко Шипинкаровски е добитник на висока награда и диплома од прв степен за песните „Езеро“, „Мочуриште“ и „Плагијат“, како и наградата „Јубилејна ...
сите 6 | | | веќе видена

next