Деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност минатата година потрошиле градежни материјали и енергија во вредност од 12.925.251.000 денари, што е ...
сите 52 | | | прочитана: 1657 | веќе видена

Ланецот ресторани за брза храна „McDonald’s“ реши да започне со достава на храна на домашна адреса. После пилот проектот кој ланецот ресторани го покрена на ...
сите 3 | | | веќе видена

И покрај сите стравувања дека годинава ќе биде тешка за туризмот, пред се поради политичката криза, сепак оптимизмот на дел од туристичките работници стана ...
сите 10 | | | веќе видена

Да се донесат закони за градење и за просторно и урбанистичко планирање што нема толку често да се менуваат, односно на секои три месеци, а Законот за јавни ...
сите 13 | | | прочитана: 444 | веќе видена

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува сите заинтересирани за поднесување барања за користење на средства од ИПАРД ...
сите 8 | | | веќе видена

Во вториот пензиски столб членуваат 75 отсто од осигурениците на Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија, а нивната просечна старост е 35 ...
сите 3 | | | веќе видена

Ви пренесуваме дел од интервјуто на вицепремиерот Кочо Анѓушев за „Капитал“: Колку всушност може да направите реформа на буџетот за да може да ги спроведете ...
сите 9 | | | прочитана: 318 | веќе видена

next