Креаторите на политики од Западен Балкан треба да ги ребалансираат нивните финансиски сектори со цел да обезбедат долгорочен раст во регионот, се вели во ...
сите 13 | | | веќе видена

Министерството за финансии на денешната аукција на државни хартии од вредност дополнително ја намали каматната стапка за 0,3 процентни поени, или на 2,1 ...
сите 25 | | | веќе видена

Нето богатството на сопственикот на Facebook, Марк Цукенберг само во првите две недели на 2017-та година се зголемило за речиси пет милијарди долари. Тоа е ...
сите 4 | | | веќе видена

НЛБ банка прва повлече нога и ги намали каматите на штедењето. Потегот следува по намалувањето на основната камата од страна на Народната банка и тоа двапати ...
сите 4 | | | веќе видена

Вонсудската наплата што се воведе со новиот закон за извршување значи можност граѓаните да ги намират своите долгови во фазата кога тие не се оптоварени со ...
сите 4 | | | веќе видена

Туризмот е еден од водечките сектори за грчката економија - трет по големина работодавец во земјата по секторот на трговијата и пред индустријата и јавниот ...
сите 25 | | | веќе видена

Во однос на нафтоводот којшто ја поврзува ОКТА АД – Скопје со Рафинеријата во Солун, Хеленик Петролеум Групацијата ја даде следнава изјава: „Вардакс С.А., ...
сите 11 | | | веќе видена

„Голем број компании што котираат на Македонската берза се вреднувани поевтино од слични компании од регионов и светот. Тоа е клучно што би требало да ги ...
| | веќе видена

Светскиот економски форум во Давос стартуваше денеска. Организацијата ја претстави својата листа на 109 држави, наречена „Сеопфатен индекс на развој“ ...
| | веќе видена

“КОСМОС” заминува во историјата. Компанијата Титаниум Капитал ЛТД од САД влегува во проектот на компанијата ФИНЕ на Фијат Цаноски. Името на проектот ќе биде ...
| | веќе видена

next