Со ова жителите кои го користат овој пат ќе можат да возат по асфалтирана делница, а не по земја и тампон како досега , а асфалтирањето ќе продолжи да се ...
сите 19 | | | веќе видена

Во рамките на одбележувањето на националниот празник на македонскиот народ и Денот на Општина Илинден "Илинден - 2 Август" во Домот на култура "Илинден" се ...
сите 16 | | | веќе видена

Жителите на струшкото село Лабуништа бараат од новата влада да ја внесе во ребалансот на буџетот веќе започнатата Спортска сала. -Моментално Спортската сала ...
сите 8 | | | веќе видена

„Ансамблот Отекс“ од Охрид, фолклорното друштво со 35 годишна традиција со ќе учествува на меѓународниот фолклорен фестивал во Италија во областа Варезе, кој ...
сите 2 | | | веќе видена

69-годишниот З.Ч. од Република Австрија во Полициската станица Струга пријавил кражба во подрумска просторија, што била во негова сопственост. Имено, непознат ...
сите 4 | | | веќе видена

Школка од авион што била дел од Првата или од Втората светска војна поставена на осветлена импровизирана писта долга стотина метри го краси кејот во Аеродром, ...
сите 3 | | | веќе видена

next