Радио МОФ

Македонија вечерва, осма година по ред, се вклучува во одбележувањето на најголемата светска еколошка акција – „Часот на планетата Земја“. Во 20:30 часот по ...
сите 47 | | | веќе видена

Специјалното јавно обвинителство (СЈО) во континуитет укажува на потребата од носење на Законот за заштита на свиркачите, затоа што ние не можеме според ...
сите 57 | | | веќе видена

Две години после објавувањето на последната стратегија за вработување на експерти за сајбер безбедност на Федералното биро за истраги на САД, 40 проценти од ...
сите 12 | | | веќе видена

Кога бегале од нивните домови на почетокот на конфликтот, овие сириски семејства мислеле дека ќе се вратат за неколку денови. Шест години подоцна, сè уште во ...
сите 5 | | | веќе видена

Најголемото вештачко сонце на светот, направа составена од многу рефлектори и огледала, вчера беше активирано во Германија . Целта на овој проект е да се најде ...
сите 13 | | | веќе видена

На младата режисерка од Тетово, Ана Андонова и се потребни 260 американски долари за да учествува на финалето на „Informatrix Project Competition“ во Романија. ...
сите 23 | | | веќе видена

Во 2015 година, само 49 лица со хендикеп завршиле високо образование, пет станале магистри, а не е забележан ниту еден случај на завршени докторски студии, ...
сите 30 | | | веќе видена

Програмата за мали грантови, обезбедена од Делегацијата на Европската Унија, одвои средства за финансиска поддршка на девет градинки чија цел во иднина ќе биде ...
сите 18 | | | веќе видена

Со исклучување на осветлувањето на одредени локации во Скопје и Охрид утре по осми пат Македонија ќе се вклучи во одбележувањето на големата светска еколошка ...
сите 47 | | | веќе видена

Италијанскиот скулптор Вили Вергинер создава скулптури од дрво, парчиња кои му овозможуваат да ја истакне својата вештина за резбарење, додавајќи едноставни ...
сите 16 | | | веќе видена

next