Граѓаните денеска објавија фотографии на кои се забележува расфрлан отпад кај езерото Треска. Фотографиите ги објавија во групата „Скопје бара чист воздух“ на ...
| | веќе видена

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски и директорот на ЈП „Улици и патишта“, Синиша Ивановски, ...
сите 12 | | | веќе видена

Во рамките на традиционалната манифестација „Денови на пролетта - Денови на екологијата“ Градот Скопје денеска /21.03.2017 година/ објави Јавен конкурс за ...
сите 2 | | | веќе видена

Се известуваат сите корисници на јавни површини за вршење на дејност надвор од деловен простор дека летната сезона за вршење на дејност надвор од деловен ...
| | веќе видена

Градот Скопје е меѓу трите европски града со најдобри решенија за одржлива мобилност, заедно со градовите Лисабон (Португалија) и Малме (Шведска). Наградата ...
сите 7 | | | прочитана: 151 | веќе видена

Агентите за недвижности предупредуваат политичката ситуација негативно се одразува на продажбата на станови која последниот месец, според нив, целосно е ...
сите 4 | | | веќе видена

Лифтот на Милениумскиот крст на Водно се очекува да проработи во мај. Од Јавното сообраќајно претпријатие велат дека во наредниот период треба да биде изведена ...
сите 2 | | | веќе видена

Мешовит конзорциум ќе стане сопственик на плацот на „Скопски саем“. На површина од околу 80.000 квадратни метри, односно на четири парцели е предвидено да се ...
| | веќе видена

ГРАДОТ СE УШТЕ РАБОТИ НА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ЗА ДЕЛ ОД ТРАСАТА НА БУЛЕВАРОТ Иако автопералницата сè уште го блокира булеварот, од Градот велат дека изградбата оди ...
сите 4 | | | прочитана: 347 | веќе видена

Зградата на ВМРО-ДПМНЕ ќе добие статус на дивоградба зашто ќе се најде на листата објекти чии одобренија за градба ќе бидат поништени откако Општина Центар ...
сите 8 | | | прочитана: 235 | веќе видена

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, Црвениот крст на Град Скопје во соработка со „Рамстор мол“, Kомерцијална банка и Меѓуопштинскиот центар ...
| | веќе видена