Канаѓанка од изолирана ескимска заедница е најдобрата учителка на светот

Се работи за Канаѓанката Меги Мекдонел, која што работи сопроблематични тинејџери во изолирана ескимска заедница на канадски Арктик.. Признанието, кое што вклучува и награда од милион долари и беше доделено во Дубаи. Мекдонел е наградена поради нејзините иницијативи за борба против депресијата, тинејџерската бременост и високиот процент на злоупотреби на дроги во Салуит, село кое што е дом на ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒