За 4 дена само во Стара градска со повреди и скршеници примени 127 пациенти

Во изминатите четири дена како последица од ладното време и замрзнатите улици во Клиниката за хируршки болести св. Наум Охридски со повреди и скршеници се јавиле 127 пациенти од кои 11 се хоспитализирани. – Пациентите најмногу имаат фрактури на подлактицата и надлактицата, фрактури на колкот, дисторзии, а има и една смрзнатина кај пациент кој го чистел снегот без ракавици. Утринава до 11 часот ...

⇐ DailyЗдравство 24 ⇒