Виенска штрудла со јаболка, рецепт кој ќе ве врати во детството


Еден од најпопуларните десерти кој можете да го најдете од северот до југот на Европа е штрудлата од јаболко. Во продолжение, погледнете како да го направите ...
| | веќе видена | слични

Потребни состојки: 1 шолја гриз 1 кг пченично брашно 500 гр шеќер 2 јајца 2 шолји кисело млеко 3 лажици какао во прав 90 гр путер 1 лажица сода бикарбона 1 ...
| | веќе видена | слични

Ова е совршен трик за никогаш повеќе палачинките кои сите ги обожаваме, да не излезат жилави. Се прави смеса за палачинки како и вообичаено, но со ситна ...
| | веќе видена | слични

Вкусен лосос подготвен во маринада од мешавина од зачини… 800 гр лосос 2 лажички рендан ѓумбир 2 лажички зачин 3 чешниња лук 2 лажици сусамово масло сок од ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Изборната предност на кандидатката за претседател Гордана Силјановска Давкова од ВМРО-ДПМНЕ се славеше со песната, која заедно со „Бисер Балкански“, е ...
сите 130 | | | веќе видена

Истражувањето на јавното мислење спроведено од агенцијата Маркет вижн за првиот круг од претседателските избори, а објавено од МКД.мк, се покажа дека е ...
сите 227 | | | веќе видена

Препукувања и на албанската политичка сцена. Откако вчера Артан Груби со куфер дојде пред општина Чаир, каде градоначалник е Висар Ганиу кој е дел од ...
сите 180 | | | веќе видена

САД денеска би можеле да објават нов пакет оружје за Украина во вредност од шест милијарди долари, потврди синоќа американски официјален претставник, пренесе ...
сите 396 | | | веќе видена

За време на викендот во Македонија ја очекуваме конечната стабилизација на времето. Што значи дека за време на викендот времето ќе биде претежно стабилно, суво ...
сите 235 | | | веќе видена

Синоќа пукнала парна цевка на Клиниката за токсикологија при Клинички центар и час и половина течела вода од радијаторот, по што просториите на третиот кат ...
сите 106 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Виенска штрудла со јаболка, рецепт кој ќе ве врати во детството

Од:
До кого (е-маил):
Порака: