Се стопил над 50 отсто од мразот на Гренланд

2 копии

Поради рекордната температура во текот на ова лето швајцарскиот глечер се топи со рекордна брзина.Експертот од Универзитетот во Цирих, Матеус Хус укажал дека ...
| | веќе видена | слични

Властите преземале мерки за да се спречи топењето на мразот. Поради рекордните температури во текот на ова лето, швајцарските глечери се топат со рекордна ...
| | веќе видена | слични
4 копии

Цело време слушаме како глечерите се топат поради климатските промени и како ситуацијата станува сѐ пострашна, но не секогаш сфаќаме колку е сериозно сето тоа. ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Веќе неколку недели, врвот на светот е во оган. Како последица на рекордно високите температури и силните ветрови, горат огромни пространства на Арктик, од ...
| | веќе видена | слични

Гренланд доживува екстремни температури како што Европа се соочува со рекорден топлотен бран. Се смета дека половина од површината на ледената прекривка на ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Претседателските кандидати кои ќе се соочат во вториот круг од изборите за претседател на државата Стево Пендаровски и Гордана Силјановска Давкова вечерва ги ...
сите 642 | | | веќе видена

- Рафа е на нишан, рече Јенс Лаерке, портпарол на Канцеларијата на ОН за координација на хуманитарни прашања, на редовен брифинг во Женева. - Израелските ...
сите 429 | | | веќе видена

И првиот круг на претседателски избори покажа дека по 8 мај идната влада ќе ја предводи Христијан Мицкоски. Ќе биде убедлива победата која ја очекуваме и на ...
сите 294 | | | веќе видена

Вистината игра клучна улога во зачувувањето на демократијата и општествениот интегритет, а регионалната кампања „Вистината е важна“("Truth matters") е од ...
сите 95 | | | веќе видена

Претседателот Стево Пендаровски во ТВ-дуелот со Гордана Силјановска-Давкова призна дека не треба никаков Бадинтер за формирање на Влада. - За формирање на ...
сите 103 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Се стопил над 50 отсто од мразот на Гренланд

Од:
До кого (е-маил):
Порака: