Скопје - Асфалт идната недела

Продолжува реконструкцијата на улицата Даме Груев на потегот од трговскиот центар „Палома бјанка“ до објектот „Тифани“, во должина од 250 метри. Дотраениот коловоз на оваа улица се гребе, ќе се обнови подлогата, ќе се обноват оштетените рабници и ќе се нивелираат шахтите, а коловозот ќе се покрие со нов асфалтен слој, на површина од 6.000 квадратни метри. Според најавите, асфалтирањето е предвидено за наредната недела. Во текот на градежните работи е предвидено уредување и на крстосницата кај објектот „Тифани“ на вкрстувањето со булеварот ВМРО, при што ќе се обноват и две автобуски стојалишта на булеварот. „Со оваа реконструкција се заокружува обемниот проект на Градот Скопје за обнова на шест големи сообраќајници во центарот на градот, со што значително се зголеми безбедноста и се подобрија условите за одвивање на сообраќајот“, изјави градоначалникот Коце Трајановски, кој ги замоли граѓаните да покажат трпение додека траат градежните работи на оваа делница.
| | веќе видена | слични
3 копии

Поради вршење градежни работи за поставување нова атмосферска канализација, дел од улицата Митрополит Теодосиј Гологанов ќе биде затворен за сообраќај, почнувајќи од денес, па сé до 10 овој месец Улицата ќе биде затворена за сообраќај на потегот од крстосницата кај Католичката црква до пристапот за улица Народен фронт (последна станица на линиите на јавниот градски превоз со број „7“ и „23“). Поради вршење одредени градежни зафати, викендов улицата Даме Груев ќе биде затворена и ќе се изврши пренасочување на автобускиот сообраќај. За точната траса граѓаните ќе можат да се информираат на официјалниот веб-сајт на ЈСП.
| | веќе видена | слични
4 копии

На улицата „Даме Груев“, денеска и утре од 8 до 20 часот забранета за сообраќај ќе биде делницата од крстосницата со булеварот „Партизански одреди“ до крстосницата со улицата „Димитрие Чуповски“. Забраната се воведува поради вршење на одредени градежни зафати, а улицата „Даме Груев“ ќе биде затворена и ќе се изврши пренасочување на автобускиот сообраќај што циркулира на оваа делница и тоа: 1. Автобуските линии со број 4,7,15,15А,21,21А,22,22А,24 и 59 - во насока од исток кон запад, т.е. кон Хром, Карпош 3, Карпош 4, Бардовци, Лепенец и Тафталиџе наместо да се движат по ул.„Димитрие Чуповски“ (Рекорд) и по ул.„Даме Груев“, истите ќе бидат пренасочени по бул. „Св. Климент Охридски“ а потоа продолжуваат по бул.„Партизански Одреди“. - Во насока од исток кон запад т.е. кон 11 Октомври, Горно Лисиче, Ново Лисиче, Транспортен центар, Државна болница, Кисела Вода и Гробишта Бутел, наместо по ул.„Даме Груев“ истите ќе бидат пренасочени по ул.„Франклин Рузвелт“ и по ул.„Митрополит Теодосиј Гологанов“ и продолжуваат по ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Скопје - Градот Скопје ги известува корисниците на јавниот градски патнички превоз, дека денес и утре, поради вршење на одредени градежни зафати, улицата „Даме Груев“ ќе биде затворена и ќе се изврши пренасочување на автобускиот сообраќај што циркулира на оваа делница и тоа: 1. Автобуските линии со број 4,7,15,15А,21,21А,22,22А,24 и 59 - во насока од исток кон запад, т.е. кон Хром, Карпош 3, Карпош 4, Бардовци, Лепенец и Тафталиџе наместо да се движат по ул.„Димитрие Чуповски“ (Рекорд) и по ул.„Даме Груев“, истите ќе бидат пренасочени по бул. „Св. Климент Охридски“ а потоа продолжуваат по бул.„Партизански Одреди“. -Во насока од исток кон запад т.е. кон 11 Октомври, Горно Лисиче, Ново Лисиче, Транспортен центар, Државна болница, Кисела Вода и Гробишта Бутел, наместо по ул.„Даме Груев“ истите ќе бидат пренасочени по ул.„Франклин Рузвелт“ и по ул.„Митрополит Теодосиј Гологанов“ и продолжуваат по своите траси. 2. Автобуските линии со број 2,2А,12,19,11,18,56,56А, и 60 - во ...
| | веќе видена | слични
3 копии

Скопје – Градот Скопје ги информира граѓаните дека од денес, па се до 10.07.2011 година, поради вршење на градежни работи за поставување на нова атмосферска канализација, дел од улицата Митрополит Теодосиј Гологанов ќе биде затворен за сообраќај. Во наредните 7 (седум) дена, улицата ќе биде затворена за сообраќај на потегот од крстосницата кај католичката црква до пристапот за улица Народен фронт (последна станица на линиите на Јавниот градски превоз со број 7 и 23). Град Скопје, ги предупредува сите учесници во сообраќајот за патување кон центарот и обратно да ги користат алтернативните сообраќајници и да ја почитуваат поставената сообраќајна сигнализација, како и да се придржуваат кон времено поставениот режим на сообраќај.
| | веќе видена | слични

Поради изведување градежни зафати на улицата „Даме Груев“, денеска и утре автобусите на ЈСП што поминуваат низ централното градско подрачје ќе сообраќаат по пренасочени траси. Поради поставување нова атмосферска канализација во наредните седум дена, затворен ќе биде и дел од улицата „Митрополит Теодосиј Гологанов“. Улицата ќе биде затворена за сообраќај на потегот од раскрсницата кај Католичката црква до пристапот кон улицата „Народен фронт“, односно до последна „23“. Автобуските линии со број „4“ „7“, „15“, „15А“, „21“, „21А“, „22“,„22А“, „24“ и „59“ во насока кон населбите Хром, Карпош, Бардовци, Лепенец и Тафталиџе наместо да се движат по „Димитрие Чуповски“ и „Даме Груев“, ќе се пренасочуваат по булеварот „Св. Климент Охридски“ а потоа ќе сообраќаат по „Партизански одреди“. Во спротивна насока кон населбите 11 Октомври, Горно Лисиче, Ново Лисиче, Транспортен центар, Државна болница, Кисела Вода и гробишта Бутел ќе поминуваат по „Франклин Рузвелт“ и по улица „Митрополит Теодосиј Гологанов“ и потоа ќе ...
| | веќе видена | слични

Градот Скопје ги известува корисниците на јавниот градски патнички превоз, дека викендов ќе бидат пренасочени следните автобуски линии: Автобуските линии со број 4,7,15,15А,21,21А,22,22А,24 и 59 во насока од исток кон запад, т.е. кон Хром, Карпош 3, Карпош 4, Бардовци, Лепенец и Тафталиџе - наместо да се движат по ул.„Димитрие Чуповски“ (Рекорд) и по ул.„Даме Груев“, истите ќе бидат пренасочени по бул. „Св. Климент Охридски“ а потоа продолжуваат по бул.„Партизански Одреди“. Автобуските линии со број 4,7,15,15А,21,21А,22,22А,24 и 59 во насока од исток кон запад т.е. кон 11 Октомври, Горно Лисиче, Ново Лисиче, Транспортен центар, Државна болница, Кисела Вода и Гробишта Бутел, наместо по ул.„Даме Груев“ истите ќе бидат пренасочени по ул.„Франклин Рузвелт“ и по ул.„Митрополит Теодосиј Гологанов“ и продолжуваат по своите траси. Автобуските линии со број 2,2А,12,19,11,18,56,56А, и 60 во насока од исток кон запад, т.е. кон с. Сарај, Карпош 4, с. Рашче, Визбегово, с. Бојане, с. Копаница и ХЕЦ Матка, после мостот ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Градот Скопје ги информира граѓаните дека од утре во наредните 7 дена, дел од улицата „Митрополит Теодосиј Гологанов“ ќе биде затворен за сообраќај. Улицата ќе биде затворена за сообраќај на потегот од крстосницата кај католичката црква до пристапот за улица Народен фронт (последна станица на линиите на Јавниот градски превоз со број 7 и 23). Од Градот ги предупредуват сите учесници во сообраќајот за патување кон центарот и обратно да ги користат алтернативните сообраќајници и да ја почитуваат поставената сообраќајна сигнализација, како и да се придржуваат кон времено поставениот режим на сообраќај.
| | веќе видена | слични

Скопје, 1 јули – Викендов ќе бидат пренасочени автобуските линии поради затворањето на улицата „Даме Груев“, соопштуваат до Град СКопје. „Градот Скопје ги известува корисниците на јавниот градски патнички превоз, дека на 2.07.2011 година (сабота) и 3.07.2011 година (недела), поради вршење на одредени градежни зафати, улицата „Даме Груев“ ќе биде затворена и ќе се изврши пренасочување на автобускиот сообраќај што циркулира на оваа делница“. Пренасочени се автобуските линии со број 4,7,15,15А,21,21А,22,22А,24 и 59 во насока кон Хром, Карпош 3, Карпош 4, Бардовци, Лепенец и Тафталиџе наместо да се движат по ул.„Димитрие Чуповски“ (Рекорд) и по ул.„Даме Груев“, истите ќе бидат пренасочени по бул. „Св. Климент Охридски“ а потоа продолжуваат по бул.„Партизански Одреди“. Во насока кон 11 Октомври, Горно Лисиче, Ново Лисиче, Транспортен центар, Државна болница, Кисела Вода и Гробишта Бутел, наместо по ул.„Даме Груев“ истите ќе бидат пренасочени по ул.„Франклин Рузвелт“ и по ул.„Митрополит Теодосиј Гологанов“ и ...
| | веќе видена | слични
2 копии

Викендов ќе биде забранет сообраќајот од крстосницата со булевар „Партизански одреди“, па се до крстосницата со улица „Димитрие Чуповски“, кај ТЦ Палома Бјанка. „Во сабота и недела во периодот од 8 до 20 часот ќе се воведе забрана за сообраќај на делницата на улица „Даме Груев“, од крстосницата со булевар „Партизански одреди“ па се до крстосницата со улица „Димитрие Чуповски“ кај ТЦ „Палома Бјанка„ - известуваат од Град Скопје. На овој дел ќе се врши санирање на коловозната конструкција.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Владата на СДСМ повторно удира по џебот на граѓаните. Прогресивниот данок кој го наметнува однародената и криминална власт, негативно влијае врз бизнисот и ...
сите 174 | | | веќе видена

Дали процесот за името е пред нова пречка – што значи изјавата на екс-министерот Никос Коѕијас дека нацрт-амандманот на членот 49 од Уставот, предложен од ...
сите 158 | | | веќе видена

Каков ќе биде ефектот на даночната реформа, односно прогресивниот данок ќе се види на долг рок. Не мора да значи дека повисоките даноци ќе се одразат добро или ...
сите 56 | | | веќе видена

Ова го истакна градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес конференција посветена на трагичниот настан во кој средношколка го загуби животот. ...
сите 141 | | | веќе видена

СЈО има одврзани раце до крај да го истера случајот „Империја“, односно по отворената истрага набрзо можат да поднесе и обвинение, бидејќи не им е истечен ...
сите 214 | | | веќе видена

По трагичната гостиварска случка, кога бегајќи од куче скитник младата Џејха Меџити заврши во водите на Вардар и се удави, се огласи и Ветеринарната комора на ...
сите 73 | | | веќе видена

Поради службено отстуство на претседателот на Судечкиот совет Оља Ристова, рочиштето за предметот „Титаник 3“ на Специјалното јавно обвинителство е одложено за ...
сите 70 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Скопје - Асфалт идната недела

Од:
До кого (е-маил):
Порака: