Научниците ќе маршираат за науката во Вашингтон

Бројни научници и активисти се очекува утре да се соберат во Вашингтон, на најавениот протест што ќе се одржи во Националната алеја, пишува „Вашингтон пост“. Целта на протестот, на Денот на планетата Земја, е вреднување на науката, а организиран е во рамките на активизмот во научната заедница. На т.н. „Марш за науката“ би требало да учествуваат повеќе од 10 илјади луѓе, а се планира одржување на ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒