НОБ

  во

  Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ заедно со амбасадорот на Република Чешка, Мирослав Томан и претставници од Сојузот на борци на Центар, ...
  сите 18 | | | веќе видена

  Офицери од Британската армија во Втората светска војна, една година престојувале во Кумановско-Козјачкиот Регион за да ги обучат партизаните како да се борат ...
  | | веќе видена

  Веќе втора година во Штип се положува цвеќe на спомен-бисти кои се целосно oсквернавени. Последното одбележување со положување цвеќе беше пред спомен-бистите ...
  сите 38 | | | веќе видена

  Одвоеност на сопственоста, управувањето од уредувачката политика, внатрешни кодекси и статути во редакциите, јакнење на саморегулаторните и регулаторните тела, ...
  сите 115 | | | веќе видена

  Во обидите да добиеме одговор од историчарите за измените во Преамбулата на македонскиот Устав, за тоа зошто се менуваат Одлуките со Прогласот на АСНОМ, само ...
  | | веќе видена

  Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска на денешната собраниска седница изјави дека Владата на СДСМ се обидува да ги избрише одлуките на АСНОМ со кои е ...
  сите 4 | | | веќе видена

  Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска на денешната собраниска седница изјави дека Владата на СДСМ се обидува да ги избрише одлуките на АСНОМ со кои е ...
  сите 393 | | | веќе видена

  „Митричот е уметник кој не потклена на притистоците на разните изуми, ниту на влијанието на технолошкиот живот. Не беше помпезен, ниту екстравагантен, неговото ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Денес земската опстојба ја напушти акдемикот и еден од великаните на македонското вајарство, уметникот Боро Митриќески. Митриќески, како што е наведено во ...
  сите 18 | | | веќе видена