Гринпис

  во

  Планетата стравува од последиците додека беснеат пожари во шумите во Сибир и во дождовната шума Амазон, како и од бројот на шумски пожари во Европската Унија ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Фајненшел тајмс Неколку дена по експлозијата на нуклеарната ракета, во која загинаа петмина и имаше неколкумина ранети, властите ги известија жителите на ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Разорен оган ги уништува шумите на Сибир, додека на другиот крај од светот гори и дождовната шума Амазон, а бројот на шумски пожари во Европската Унија (ЕУ) се ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Горат околу 5,4 милиони хектари шума во Сибир. Само околу девет отсто од пожарите активно се гасат, бидејќи руските власти се сконцентирале на огнот кој им ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Горат околу 5,4 милиони хектари шума во Сибир. Само околу девет отсто од пожарите активно се гасат, бидејќи руските власти се сконцентирале на огнот кој им ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Експлозијата во руската база за лансирање на проектили во селото Нионокс предизвика покачување на нивото на радијација, по што во јавноста се појавија сомнежи ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Експлозијата во руската база за лансирање на проектили во селото Нионокс поттикна шпекулации, теории на заговор и поистуветување на инцидентот со нуклеарната ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Денеска, на четири дена по експлозијата и тајниот погреб на нуклеарните инженери , во регионот е за 16 пати зголемена радиоактивноста , а властите му наредија ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Облак од чад поголем од Европа се шири низ Сибир, додека шумските пожари со невидени размери во Арктичкиот Круг беснеат веќе трет месец. Пожарот е толку голем ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Нивото на радијација е зголемено за 16 пати, a жителите утре мора да ја напуштат областа на Северодвинск. Руските власти ги советувале жителите на Нионска со ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Зголемено е нивото на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. ...
  сите 72 | | | веќе видена

  Зголемено е ниво на радијација во рускиот град Северодвинск откако на 8 август во блиската воена база се случи несреќа во текот на тестирањето на ракета. ...
  сите 72 | | | веќе видена