Александар Петрески

  во

  Референдумот е најмоќната алатка на демократијата. Затоа на 30 септември граѓаните треба да излезат на гласање и да го кажат својот став во кој правец сакаат ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Владата на Македонија од 1991 година е прва влада на тогашната Социјалистичка Република Македонија избрана по воведувањето на политичкиот плурализам и по ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Триесет фирми поврзани со медиуми се на листата за исплати од Општина Охрид од 2005 година до почетокот на август, годинава, а истовремено ги има и на листата ...
  сите 7 | | | веќе видена

  Во насока на правилно и соодветно информирање на јавноста, должни сме да посочиме на неколку невистини и недоследности искажани на прес конференцијата на ОК ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Охрид, 22. август 2018 (ИНПРЕС) – Во насока на правилно и соодветно информирање на јавноста, должни сме да посочиме на неколку невистини и недоследности ...
  сите 8 | | | веќе видена

  Од вакви копуци во МПЦ од вакви зелки белимбеговски кои прават каша попара со македонската историја ние си патиме и како нација и по националниот идентитет кои ...
  | | веќе видена | слични

  МАТИЦА НА ИСЕЛЕНИЦИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ЗДРУЖЕНИЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА ВО БИТОЛА, СОЈУЗ НА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ ...
  сите 27 | | | веќе видена

  Семакедонско помирување и обединување во одбрана на името и идентитетот, повикаа од потпелистерското село Трново, Матицата на иселеници од Македонија и ...
  сите 20 | | | веќе видена

  47 СЕМАКЕДОНСКА СРЕДБА НА 2 АВГУСТ ВО ТРНОВО 31 јули 2018 година, Битола, Македонија - Во организација на Матицата на иселениците од Македонија, Здружението ...
  сите 26 | | | веќе видена

  Кичевскиот храм „Свети Апостоли Петар и Павле“ денес ќе го одбележи својот патрон Петровден. По тој повод во храмот ќе биде отслужена Света Божествена ...
  сите 18 | | | веќе видена

  На 21 јуни 2018 година, во Амфитеатарот на ФЕИТ се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2016/2017 година ја завршиле со ...
  сите 10 | | | веќе видена