Пунктот во Момин Поток 24 часа отворен за бездомниците

Откако судбината си поиграла со неговиот живот 21-годишниот Екрем Муминовиќ е бездомник на скопските улици. Неколку години засолниште му е напуштена зграда во Кисела Вода. За леб заработувал бришејќи автомобили на крстосниците. Неможејќи да ги издржи екстремно ниските температури кои ја зафатија Македонија тој веќе 2 недели е сместен во пунктот во Момин Поток. - Добро е тука има за јадење, ...

⇐ DailyСител ⇒