Протести на средношколци во Oхрид

Наместо на настава охридските средношколци утринава излегоа на улица за да ја одбранат државата од т.н тиранска платформа. Добро организирани и опремени со реквизите скандираа против двојазичност и федерализација. Ги прашавме кој им дозволил отсуство за време на часови,а тие едногласно рекоа дека сами се собрале, но со целосна поддршка на директорите. Директорите денеска не сакаа да излезат ...

⇐ Daily24 Вести ⇒