Политичката криза ги секна парите

Политичката криза која веќе подолго време трае во Македонија започна да се одразува и врз нормалните текови во економијата. Државата доцни со своите обврски, односно исплатата на субвенциите, а и компаниите доцнат со платите. Според експертите, негативните ефекти нема да престанат, туку очекуваат дополнителни проблеми во секторот. Го зема ли својот данок политичката криза, која ги дава првите ...

⇐ DailyРадио Слободна Европа ⇒