Нема веќе студенти од втор ред, ќе се подигне квалитетот на образованието

По укинувањето на екстерното тестирање и најавата за суспендирање на програмата „Кембриџ“, Министерството за образование и наука целосно ги укина и дисперзираните студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Како што посочуваат оттаму, одлуката за укинување на овие студии е резултат на недоволен интерес од студентите во изминатите неколку години, а како што велат, постојат и јасни согледувања ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒