ММФ прогнозира раст на македонската економија од 3,2% за оваа година

Раст на македонската економија за 3,2% оваа година и за 3,4% догодина. Ова е најновата прогноза на Меѓународниот монтерен фонд во редовниот извештај за економските изгледи во пресрет на пролетните средби во Вашингтон. Стапката за годинава е ревидирана од претходните 3,5%, што според експертите е последица од политичката криза. Според проценките на ММФ, брутодомашниот производ на Македонија до ...

⇐ DailyМрежа ⇒